2024.05.20.
  • 2024.05.20.
retro kocsma Budapesten

5 retró kocsma Budapesten

By 2023.11.08. 0 379 Views

Elég volt a romkocsmákból? Unalmasak már a belvárosi, turistákkal telezsúfolt és túlárazott szórakozóhelyek? Ez érthető. Szerencsére vannak még Budapesten igazi, autentikus kocsmák is! Ezeken a helyeken nem csak olcsóbban, autentikusabb hangulatban ihatunk egy sört, fröccsöt, vagy Unicumot, hanem nosztalgiázhatunk is. Mutatjuk:

Oportó Borozó

Az egyetemisták körében népszerű kocsma a Lágymányosi utca és a Bercsényi utca sarkán található a XI. kerületben, egy köpésre az Alleetól. A hely saját leírása szerint ez “egy igazi, klasszikus kocsma a fiataloknak!” 

Budapesten nincs sok olyan kocsma, ahol igazán jó csocsóasztal lenne. Na itt az van. Még csocsó bajnokságok is szoktak lenni. A csocsó szerelmeseinek tehát kötelező!

Pontos cím: Budapest, Bercsényi u. 12, 1111 (Facebook)

Mister söröző

Legendás hely. Még weboldalra, Facebook-oldalra sincs szüksége, ott vannak neki a törzsvendégek. A Mutass egy kocsmát! nevű Facebook-csoportban így fogalmaztak a kocsmával kapcsolatban 2020-ban, nincs is mit hozzátennünk: “Olcsó kocsma. Szomszédban a Keleti pályaudvar. Reggel 6-kor nyit. (…) Van darts, csocsó, és 50 forintossal működő zenegép. Több, mint népszerű.(…)”

Pontos cím: Budapest, Thököly út 20, 1076

Gyöngy Presszó

Ez is jól megközelíthető helyen van a Millenáris mellett. A Funzin is foglalkozott már a hellyel. Ők úgy fogalmaztak, a télen-nyáron nyüzsgő Lövőház utca szíve-lelke úgy hozza már lassan 14 éve (azóta már 15) a hamisítatlan színházi büféhangulatot, hogy helyén anno cukrászda működött, a legközelebbi színház pedig tízperces gyalogútra van. Az apró sarki kocsma napközben retró kávézóként, este (minő meglepetés) retró kocsmaként szolgálja a szívet melengető találkozásokra, őszinte emberi szavakra és jó áron kínált italokra szomjas köz javát.

Pontos cím: 1024 Budapest, Lövőház utca 24.

Mr&mrs Columbo Söröző Étterem

A Tabánon található Mr&mrs Columbo Söröző Étterem kakukktojásnak mondható a listánkon, hiszen nem egyszerűen kocsma, hanem étterem is. De még milyen! Burgonyalángosaik verhetetlenek.

De a remek ételeken kívül jobbnál jobb cseh csapolt söröket is kínálnak jó árakon.

Pontos cím: Budapest, Szarvas tér, 1013 (Facebook)

Ibolya Espresso

A Mr&mrs Columbo Söröző Étterem után erre már nem mondhatjuk azt, hogy kakutkktojás. Viszont itt is vannak ételek, még nagyobb választékban. A Ferenciek terén található Ibolya espresso a XX. század egyik meghatározó kávézója Budapesten. Egyedülálló módon őrzi retro kávézó-söröző jellegét, a bútorzat a 70-es 80-as éveket idézi. Ha nem szeretnénk alkoholt inni, vagy csak egy ebédre ugrunk be, mindenképp bambit kell inni!
Pontos cím: Budapest, Ferenciek tere 5, 1053 (Weboldal)

(Kiemelt kép by DonnaSenzaFiato from Pixabay)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek