2024.05.20.
  • 2024.05.20.
forgalom az M1-esen

Budapesten jól jön – Ezek a legmegbízhatóbb fedélzeti kamerák

By 2023.11.08. 0 419 Views

Ha gyakran használja valaki a kocsiját egy akkora városban, mint Budapest, annak érdemes beszereznie egy fedélzeti kamerát. Az autós kamera lehetővé teszi, hogy felvegyük, mi történik a járművünk előtt, és akár azt is, mi történik mögötte. Ez pedig nagyban megkönnyíti a felelős megállapítását, ha ne adj’ Isten balesetet szenvednénk, koccannánk. De a megvásárolható fedélzeti kamerák száma és árfekvése is végtelen. Most segítünk választani!

Van Visszapillantó tükörbe épített menetrögzítő kamera. Van dual menetrögzítő kamera, ami a kocsi előtt és a kocsi mögött történteket is rögzíti. Van GPS-el is ellátott fedélzeti kamera. Ezek kijelzővel is rendelkeznek, amely mutatja a sebességet, a pozíciót és az irányt. Könnyen helyettesíthetik a mobiltelefon vagy a műszerfal kijelzőjén futó GPS-t. De még ezekkel is csak a felszínt kapargatjuk. Megnéztük, melyik kamerát ajánljuk annak, aki olcsón szeretné megúszni, annak, aki elől, hátul is szeretne rögzítést, annak, akinek GPS-is kell és annak, aki a visszapillantóba szeretné rejteni azt.

Ha olcsóban megúsznád, de elől, hátul is szeretnél felvételt:

Navitel AR280 Dual – 27 590 Ft

A NAVITEL AR280 Dual dupla autós kamera akár 140°-os panorámafelvételre képes és 1920×1080-as felbontással rögzít. Hátsó kamerának egy 100°-os látószögű, 1280×720p felbontású és 360°-ban elforgatható tartozék van. Maximum 64 GB-os micro SD és micro SDHC memóriakártyát lehet bele tenni. Ezt persze külön meg kell vásárolni. Az Alza.hu-nál 27 590 forintba kerül jelenleg.

Ha tényleg csak az ár számít:

Vehicle Full HD – 6 287 Ft

Listánk legolcsóbb darabja. Emiatt kétségtelenül kompromisszumot kell vállani vele. De balesetek bizonyítására, az utazás rögzítéséről ez is alkalmas. Beépített éjjellátó funkcióval rendelkezik, így az éjszakai felvételek sem teljesen kivehetetlenek. 170 fokos látószöggel rendelkezik és maximum 32 GB-os memóriakártyát lehet bele tenni. Az Emag.hu-n jelenleg 6 287 forintért kínálják. 

Ha ezeknél több kell:

MIO MiVue C588T Dual – 61 190 Ft

A MIO kamerája Full HD felbontásban, 30 képkocka/másodperc sebességgel veszi fel az utazást. Sőt, a hátsó kamera is hasonló minőségre képes. Az első kamera 140°-os látószöggel, a hátsó alig kissebb, 130°-os látószöggel bír. Ebben már GPS-is van, így sokkal pontosabb adatokat ment el az útról, mint a GPS nélküli gépek. Ez nagyban megkönnyítheti egy esetleges baleset körülményeinek feltárását, mivel a sebességet, irányt, koordinátákat is rögzíti. Nem mellesleg figyelmeztet, ha túllépjük a megengedett sebességhatárt, és akkor is, ha sebességmérés felé haladunk. Ezt most az Alza.hu-n 61 190 forintért kínálják.

Ha fontos az esztétika és el is rejtenéd a kamerát: 

Lamax S9 Dual – 77 999 Ft

Ezt a visszapillantótükörhöz lehet rejteni. Az első és a hátsó kamera is Full HD (1920×1080) 30 FPS-re képes. Az első kamera 150°-os látószöggel bír, de a hátsó se sokkal kissebb, 130°-os. A memóriája 64 GB-ig bővíthető micro SD kártyával. Ebben is van GPS-modul sebességmérő kamera detektorral, hangvezérlés, WDR, parkolási mód, G-szenzor, hurokfelvétel, fájlvédelem, automatikus indítás, képernyővédő. A videót vízjellel látja el, amin szerepel az idő, a dátum, a sebesség, és a GPS koordináták is. Ezt most az Euronics 77 999 forintért árulja.

A Totalcar videós tesztet is készített fedélzeti kamerákról. Ezt ITT lehet megnézni.

(Kiemelt kép by Nile from Pixabay)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek